fbpx

Feheréhajó Revital

A szén-dioxid lézer mind a mai napig a bőrmegújító kezelések közül az egyik legnépszerűbb, nevezhetjük arany standardnak is. Ez nem véletlen. A kezelés hatására túlzás nélkül állíthatjuk, hogy megújul a teljes bőr és annak mélyebb rétegei. A kezelés hatása akár 1,5 – 2 évig is érezhető, a kollagén stimulációs hatás folyamatos.


Pácienseinkben 35 – 38 éves kor fölött gyakran felmerül, hogy szükségük lenne egy kezelésre, amely kisimítja a vonalaikat, megújítja a fakó bőrt és segít az évek során kialakult pigmentfoltok halványításában. Általában ebben az életszakaszban érzékelik a nők bőrük feszességének, állagának első változásait, a finomvonalak mélyülését vagyis a ráncok megjelenését. A szén-dioxid lézer vagy CO2 lézer arckezeléseket gyakran frakcionált lézerterápiaként vagy ablációs lézerterápiaként hivatkozzák. Ezek a kezelések segíthetnek a bőr textúrájának, színének és feszességének javításában, a ráncok és a finomvonalak csökkentésében.


A kezelés precízen személyre szabható a bőr állapotának megfelelően, illetve figyelembe véve a problémát, melyen változtatni szeretnénk. A CO2 lézer arckezelés során a lézerfényt kis pontokban alkalmazzuk az arcon, és a bőr kis területeit kezeljük egyszerre. Ez a frakcionált eljárás lehetővé teszi a gyorsabb gyógyulást.


A lézeres hámlasztással jól kezelhetőek az acne, pattanások után visszamaradt hegek, striák, pigmentfoltok és a melasma is. Ha kifejezetten a bőrhibák eltűntetésére szeretnénk fókuszálni, válasszuk a CO2 lézert! A hámlást ebben az esetben, úgy nevezett apróelemű hámlásként kell elképzelni. A bőrréteg apró pöttyökben válik le, nem pedig nagy felületű elemként, ezzel is gyorsabbá téve a gyógyulást. A kezelés után 7-10 napos teljes gyógyulásra számíthatunk, melyből az első 2-3 nap okozza a legtöbb diszkomfort érzetet.


A tág pórusú bőrre is kifejezetten ajánljuk a kezelést, a bőrfiatalító hatás mellett. A szén-dioxid lézer nem csak a ráncokat simítja ki, de tömörebbé teszi a textúráját. Bőrünk nem csak üdébbé, de egészségesen fénylővé is válik, jól előkészítve a bőrt az otthoni arcápoláshoz. A frakcionált lézer által indukált mikroabláziók serkentik a kollagén termelést, így hozzájárulnak a bőr feszességének és rugalmasságának növeléséhez. A kollagénképződés beindulásához 4-10 hét szükséges.


Fontos kitétel, hogy a kezelés csak az őszi-téi időszakban végezhető, mivel egy fényérzékenyítő kezelésről van szó. Illetve a lázeres arckezelés után legalább 6 hét szigorú fényvédelem szükséges. Lézeres kezelés esetén nem kell csak az arc területében gondolkoznunk, a kézfejek, nyak és dekoltázs területén is ugyanazok az elváltozások, ráncok és pigmentfoltok jelennek meg.


A kezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, így az azzal járó kellemetlenség csökkenthető. Tapasztalatunk szerint a kezelést követően jól visszahűtött bőr is növeli a húzódó, pirossággal járó kellemetlen érzetet. Extra tipp: ha kocsival érkezel a kezelésre, hazafele érdemes lehúzott ablakkal autózni, kihasználva az őszi téli hűvös időjárás előnyeit. Utóápolóként könnyed géles állagú Cicaplastot és hűsítő termálvizes sparyt ajánlunk vendégeinknek.

Mi személy szerint a frakcionált CO2 lézerről azt gondoljuk (ha nincs orvosi ellenjavallat), akkor az egyik legkomplexebb, hosszútávú bőrmegújító kezelés, melyért érdemes vállalni a gyógyulási idő alatt kellemetlen bőrérzeteket.