fbpx

Feheréhajó Revital

Fogas kérdés, de viszonylag elég könnyen mi magunk is megállapíthatjuk, hogy melyik eljárás segít rajtunk.

Hozzávalók: mérleg, tükör, BMI kalkulátor (testtömeg index)

Tükör: Nézzünk bele tükörbe – és hacsak nincs testkép zavarunk – máris megállapíthatjuk, hogy van-e rajtunk többletsúly vagy nincs.

Mérleg: Vegyük fel, ha kell a szemüvegünket, maradjunk mozdulatlanok, a mérleg bizony nem hazudik. Ezzel a módszerrel már azt is megtudhatjuk, hogy hány kilóval vagyunk súlyosabbak a kelleténél.

BMI kalkulátor: Keressünk egy BM kalkulátort. Írjuk be a súlyunkat – az igazit -, majd a magasságunkat.  A kalkulátor által kiszámolt adat konkrétan alátámaszthatja azt, amit a tükör és a mérleg megmutatott.

A felhalmozott zsír eltüntetése nagyon nehéz. Nem boldogít bennünket, az a tény sem, hogy sok esetben nem kizárólag a mi hibánk a ránk rakódott „háj”. Sajnos a testtömeg kialakulását a genetika is befolyásolja, annyiban, hogy a szervezet zsírszövetei milyen mennyiségben és arányban oszlanak le a testünkön. Zsírsejtjeink száma gyermekkorunkban alakul, ki az évek száma nem növeli azokat. Ráadásul korunk előrehaladtával a meglévő zsírsejtek növekednek, térfogatuk tágul. Intenzív fogyókúra esetén sem csökken zsírsejtjeink száma, térfogata azonban csökkenthető.

Mit tehetünk?

A rendszeres mozgás és az átgondolt, életvitelünknek megfelelő étrenddel képesek lehetünk kordában tartani zsírsejtjeinket. Magas kalóriatartalmú étkezéseket kizárólag mozgással lehet kompenzálni. De vigyázzunk a zsírt nem szabad teljesen kiiktatni a szervezetünkből! A zsír védi a belső szerveinket, testünk hőmérséklet szabályozásában is nagy szerepe van, azon kívül a vitaminokat is tárolja.

Akkor, most zsírleszívás, vagy zsírbontás? Azzal, mindenki tisztában van, hogy csodaszerek nincsenek. Jó megoldások, viszont igen. A zsírsejtek hagyományos módon sosem tűnnek el.

Ne sajnáljunk időt és energiát fordítani a testalkatunkhoz megfelelő kezelés megtalálásához!  Nézzünk utána alaposan, hogy a nem kívánt zsírfelesleg eltávolításához elegendő-e a zsírbontás, vagy műtéti eljárásra van szükség. A zsírleszívást altatásban végzik, érzéstelenítéssel, de sajnos az érzéstelenítés elmúltával bizony erős fájdalmak lehetnek. A lábadozási idő is sokáig eltarthat. Ám vannak esetek, amikor a műtéti zsírleszívás mellett kel döntenünk, a megfelelő eredmény eléréséhez. Konzultáljunk orvossal!

Műtét nélküli eljárás a rádiófrekvenciás zsírbontás, ami egy veszélytelen beavatkozás. A kezelés fájdalommentes, a zsírleszíváshoz hasonló eredményt képes produkálni. Rádiófrekvencia, a vákuum terápia, a gördülő hengeres masszázs és az infravörös fényterápia együttes hatásával éri el zsírbontó eredményt. Szakembereink a Velashape kezelést javasolják, amely a rádiófrekvenciás energia a vákuum segítségével 5-15 mm-es mélységig képes lehatolni, a kontrollált hő bevitel hatására a zsírsejtek mérete, térfogata csökken. A Valeshape előnyeként említhetjük még, hogy az infravörös fény hatására a bőr rugalmasságát biztosító kollagén rostok termelődése fokozódik ráadásul a sejtek biokémiai aktivitása, mely feszesebb bőrt és jobb oxigenizációt is biztosít.