fbpx

Feheréhajó Revital

Mint tudjuk, a vitaminoknak rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre, ezért érdemes lehetőségeinkhez mérten például zöldségek és gyümölcsök formájában magunkhoz venni a napi szükséges mennyiséget, hogy szervezetünket belülről táplálják. A bevitt vitaminok energiát nem termelnek és napi szinten elég belőlük minimális mennyiséget fogyasztani, hogy kifejtsék szervezetünkre jótékony hatásaikat. Érdemes odafigyelni testünk jelzéseire, hiszen szerveink nem megfelelő működése, és a különféle testi elváltozások, például kiütések vagy hajhullás jelenthetik bizonyos vitaminok és árványi anyagok hiányát is akár. De nem kell ilyenkor aggódni, hiszen a szükséges vitaminok és nyomelemek bevitele meg is tudja szüntetni a tüneteket és a problémákat.

Bőrünk az a szervünk, mely közvetlenül találkozik környezetünkkel és a leghamarabb itt vehetjük észre testi elváltozásaink jeleit. Nézzük meg, bizonyos vitaminok milyen hatással vannak szervezetünk és bőrünk egészségére!

A vitaminokat kétféle csoportba lehet osztani. Ez alapján beszélhetünk vízbe és zsírban oldódó vitaminokról. Az első csoportba tartozóakra jellemző a gyors felszívódás és kiürülés, valamint víz segítségével a táplálékból könnyen kioldhatóak. A zsírban oldódó vitaminok táplálékból csak zsíroldó szerek hatására oldódnak ki, lassan szívódnak fel és jellemző lehet rájuk a szervezetben történő felhalmozódás is. A vízben oldódó vitaminok közé sorolható az egész B vitamin csoport, a C, illetve a P vitaminok. A második csoport tagjai többek között az A, a D és az E vitamin, valamint zsírban oldódó vitamin a K is.