fbpx

Feheréhajó Revital

A következőkben tekintsük át néhány vitamin jótékony hatását, melyek bőrünk egészségének megőrzéséhez is hozzájárulnak.

Az A-vitamin, más néven retinol segít a bőr differenciálódásában, illetve a faggyútermelésben. A külső hatások és fertőzések ellen ellenállóbbá teszi a felső hámréteget. Fontos megemlíteni azt is, hogy a túl sok A-vitamin bevitel épp úgy külső tünetek megjelenéséhez vezet, mint az A-vitamin hiány, ezért vigyázni kell a megfelelő mennyiség fogyasztására. Ha a szervezetünkbe keveset viszünk be belőle, akkor a bőr elszarusodása, esetleg szürkületi vakság vagy a fertőzésekre hajlamosabb bőrfelület lehet a végeredmény. Ha viszont túladagoljuk az A-vitamint, akkor a bőr viszketni, illetve hámlani kezd, valamint hajhullást és a körmön némi elváltozást is tapasztalhat az adott személy. Az utóbbi időszakban olyan A-vitamin készítmények szedését is szokták javasolni a szakemberek, melyek a szarusodási zavarok és az erősebb pikkelysömör elmulasztására hivatottak.

A B2-vitamin másik neve a riboflamin, ez egy olyan vitamin, melynek hiánya esetén gyulladásos elváltozás mutatkozik meg a hámon.

A B3-vitamint niacinnak, illetve nikotinsavnak is szokták nevezni.  Hiánytünetei barnás foltokat okozhatnak, melyek elsősorban napozás után jelentkezhetnek. De végtagfájdalommal és kedvtelenséggel, netén enyhe depresszióval is együtt járhat.

A B6-vitamin szedése esetén gyorsul a hajnövekedés és serkenti a szőrtüszők működését is. Egyes szakemberek szerint az őszülés elodázására kiváló vitamin, melyet többek között májból, tojásból és élesztőből nyer ki a szervezet.