fbpx

Feheréhajó Revital

Az erős kapcsolatot biztosító horgonyzó kollagén rostokról fiatalabb korban jelentős támasztékként szolgálnak a hám és irharéteg között. Az idő múlásával ezen horgonyzó kollagén rostok állapotán vehető észre először az öregedési folyamatok „káros hatása”, mely következtében állapotuk jelentős mértékben megváltozik. Ennek köszönhetően pedig bőrünk veszít rugalmasságából. Azáltal, hogy a rostok erős tartása csökken, a két bőrréteg közötti kapcsolat gyengül és elkezdenek távolodni egymástól, mely által arcunkon kezdenek megjelenni a ráncok.

A horgonyzó kollagén rostok gyengülése állandó jellegűvé válik negyvenes éveinkben. Azonban a segítségünkre lehet a kollagén pótlása, mely a szervezetben fellelhető, a bőr rugalmasságát és feszességét biztosító protein. De megfelelő étkezéssel is pótolhatjuk a proteint, hiszen fellelhető úgy a halban, mint a sötétzöld, narancssárga és piros színű zöldségekben. De a piros gyümölcsök, a szója és a kagyló, a tojás, valamint a citrusfélék is bővelkednek kollagénben.

Viszont, tekintve, hogy szervezetünk számára sok kollagénre van szüksége, nem feltétlen elég táplálék formájában bevinni a szervezetünkbe. Érdemes a szépségipar által kínált lehetőségeket is fontolóra venni és élni a jobbnál jobb beavatkozásokkal.