fbpx

Feheréhajó Revital

Arcbőrünk téli ápolása során a legfontosabb, hogy olyan készítményeket használjunk, amik segítenek ellensúlyozni a kinti hideg levegő, és a benti alacsony páratartalmú, meleg levegő szárító hatását. Nappalra érdemes valamilyen magas vitamin- és zsírtartalmú krémmel védeni arcunkat. A választott krémek lehetőleg minél kevesebb tartósítószert és színezéket tartalmazzanak, viszont legyenek bennünk olyan esszenciális zsírsavak, mint pl. linolsav, amik a bőr lipidrétegét pótolják.

Kozmetikumok választása során keressünk továbbá olyan összetevőket a krémben, amelyek nedvességmegkötő képességük mellett a bőr mélyhidratálásában is segítenek. Ilyen anyag a hyaluronsav. A hyaluronsavas arckezelések lényege, hogy a testben természetes módon megtalálható hyaluronsavat juttatnak a bőr meghatározott rétegébe. Tehát a hyaluronsavas arckezelés által nő a bőr rugalmassága, és csökkennek a felszínes és mélyebb ráncok egyaránt.

Amit érdemes kerülni a téli időszakban, azok a magasabb víztartalmú arckrémek – ezekkel semmi baj nincs, csak inkább a nyári, melegebb időben ajánlottak. Bármennyire is csábító, a forró fürdők sem tesznek jót a bőrnek, ugyanis tovább szárítják, növelve a kirepedezést és szárazság érzését.