fbpx

Feheréhajó Revital

Milyen a tökéletes női test? Gondoltad volna, hogy erre a kérdésre milliónyi helyes válasz létezik?

Hiszen mindenki számára más a szép, mást tart gyönyörűnek, például egy női testben. Máshogy látják a férfiak és a nők is, és a különböző korokban is más volt a kornak megfelelő szépségideál.

Fontos kiemelnünk, hogy a média és a modellek világa által sugallt standard és követendőnek beállított női testkép szerencsére sokat és pozitív irányba változott az utóbbi években. Világszerte dübörög a „body positivity”, vagyis a testpozitív mozgalom, amely irányzatnak már milliónyi követője van. A testpozitív mozgalom lényege röviden az, hogy semelyikünk teste sem tökéletes. De emiatt ne ostorozzuk magunkat, hanem fogadjuk el és szeressük testünket az apró hibáival együtt is. Ha sikerül elfogadni önmagunkat, sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek a mindennapjaink, az életünk. Ez a testpozitív mozgalom egyik fő üzenete.

Sok sztár és híresség is kiáll a testpozitív mozgalom mellett, egyre többen mutatják meg például a követőik és rajongóik számára a közösségi média felületeiken, hogy például milyen az arcuk ébredés után, smink nélkül. Vagy, hogy egy gyermek születése után az ő testük is átalakul, de ez így van rendjén. Sok erőt adva ezzel milliónyi nőnek szerte a világon.