fbpx

Feheréhajó Revital

A nyári arcápolás egy igazán fontos téma, így mostani bejegyzésünkben néhány tippet adunk, hogy az év legmelegebb napjaiban is a maximumot hozzuk ki bőrünk állapotából.

A nyári meleg hatására egész testünk fokozottabban izzad, ez alól pedig arcunk se kivétel. Ami egy teljesen természetes folyamat, így nem javasoljuk, hogy ebben az időben nyári arcápolás gyanánt zsíros, nehezen felszívódó krémekkel vagy vastag sminkkel fedjük el bőrünket. Sokkal jobban járunk, ha egy könnyed, vizes bázisú nappali arckrémet használunk csupán, vagy ha nagyon szükséges, akkor minimális alapozót. A nap folyamán, ha tehetjük, többször mossuk meg az arcunkat tiszta vízzel, mert már ezzel is rengeteg izzadságot és az ezen megtapadt szennyeződést tudunk eltávolítani. Emellett kellemesen fel is frissülünk általa. Legyen nálunk egy picike arctörlő kendő is és a már említett nappali arckrém, ha szeretnénk újból bekenni arcunkat.

A nappali arckrém kiválasztásánál érdemes olyan terméket választani, ami könnyű felszívódásán túl UV sugárzás elleni védelemmel is el van látva, így egyből gondoskodtunk arcbőrünk napsugárzással szembeni védelméről. Ha nem ilyet választunk, akkor a nappali arckrém mellett fontos, hogy naptejet is használjunk arcbőrünkön, mert ezen a területen a legnagyobb a leégés veszélye.

Nyári arcápolás során érdemes odafigyelni ajkaink védelmére is. Ide általában nem kenünk naptejet, de valamilyen UV szűrős ajakápolóval érdemes ezt a területet is lekezelni. Ma már minden drogériában többféle ilyen termékből lehet válogatni, és valóban megéri használni őket.

Bőrünk külső védelme mellett elengedhetetlen belülről is hidratálni a testünket. Szerencsére rengeteg lédús zöldség és gyümölcs segít minket ilyenkor, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendünk legyen. Természetesen nem maradhat ki a már unalomig ismételt vízivás sem. A nagy meleg és a fokozott verejtékezés miatt ilyenkor még fontosabb, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk és gondoskodjunk bőrünk belső hidratáltságáról.