fbpx

Feheréhajó Revital

Manapság már megannyi helyről lehet hallani az antioxidánsok szervezetre gyakorolt áldásos hatásairól. Igaz, ami igaz, bizonyos élethelyzetekben nehéz odafigyelni a megfelelő, kiegyensúlyozott, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag táplálkozásra, de ha szeretnénk természetes úton, kis odafigyeléssel tenni a mindennapi stressz okozta káros hatások ellen, akkor az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása csak a javunkra válhat. Természetesen az emberi szervezet is termel antioxidánsokat -melyek semlegesítik a szabadgyökök negatív hatásait-, igaz csak kis mennyiségben.

A fiatalos bőr, illetve külső megőrzése érdekében az antioxidáns tartalmú vitaminok, mint például az A-, C-, és E- vitamin rendszeres fogyasztása által értékes raktárkészletet halmozhatunk fel a szervezetben, amiket a későbbi , stresszesebb időkben hasznosítani tudunk. A cink, réz és szelén, valamint mangán-oxid tartalmú alapanyagok és ételek fogyasztása is hasonlóan jótékony hatást gyakorolnak a szervezetünkre. A Q10 koenzim mindezek mellett igen hatékony módon lassítja az öregedés folyamatait.

A szem körüli ráncok kialakulásának lassítása, illetve a bőr megóvása érdekében nem célszerű a szemkörnyéki hámot dörzsölni és babrálni. Azáltal, hogy arcunkon itt a legvékonyabb a bőr, a hajszálerek igen sérülékenyek és a nagyobb nyomás, erősebb masszírozás vagy dörzsölés hatására elpattanhatnak. Sőt, az ilyen ráhatások következtében a keringés is lelassulhat és az öregedés jeleinek megjelenése korábbra fog datálódni.

Mindenképpen el kell felejteni -ha egészséges és üde, fiatalos bőrre vágyunk-, az alkoholfogyasztást, illetve a cigarettázást. Az alkohol növeli a gyulladást a véráramban, ennek következtében pedig a fiatalos bőr megereszkedik. A nikotin megsemmisíti a bőrben fellelhető kollagént és elasztint, ezáltal gyarapodni kezdenek a ráncok. A túlzott cukorfogyasztás pedig meggátolja a sérült kollagén javítását.