fbpx

Feheréhajó Revital

Ráncok és a pigment foltok kialakulásának megelőzésére szabadgyököket tartalmazó krémeket alkalmaznak.

Bőrgyógyászok szerint, ha megfelelő táplálkozással be is visszük az antioxidánsokat a szervezetbe, ott nem különül el kizárólag a bőr számára, az egész belső szervrendszer használja ezeket. Ezért van értelme külön, kívülről ellátni antioxidánsokkal a bőrt.

Sejtszabályzóknak nevezik azokat az öregedés-gátló anyagokat, melyek közé tartozik az A-vitamin (amit retinolnak is neveznek), a B3-vitamin (niacinamid), a C- vitamin, a peptidek (fehérjemolekulák), illetve a pro-xylan (egy cukormolekula) és bizonyos glükoproteinek (cukrot megkötő fehérjék).

Az ásványi anyagok is támogatják a bőr természetes tápanyag-ellátását: a szilícium erősíti a sejtek tömörségét, és sűrűbbé, erősebbé teszi a bőrt. Így nem tud elpárologni a bőr természetes nedvességtartalma, s így nem alakulnak ki szárazsági ráncok. A magnézium segítségével a bőr sejtek jobban fel tudják venni az oxigént, emellett nyugtató hatású. A kalcium támogatja a sejtmegújulást, mely által a bőr újra vastagabb és simább lesz. Ilyen hatása van a foszfornak is.

Öregedés-gátló hatása van ezeken kívül a folsavnak, mely elsősorban kismama vitaminként ismert, mivel megvédi a sejtmagot a károsodásoktól. A B2-vitamin is fontos a zsír-, szénhidrát- és fehérje-anyagcsere szempontjából, segít a bőr– és a nyálkahártya-képzésben.