fbpx

Feheréhajó Revital

Nőként, főleg, sokat foglalkozunk a külsőnkkel, oda figyelünk, hogy csillogó legyen a hajuk, ápolt legyen az arcunk, kezünk. Napjainkban szinte minden nő jár manikűrőshöz, behódol az új technológiának, a zselés műkörömnek, a gél lakknak. Igen, szeretjük a szépet! De mi a helyzet akkor, amikor egy csúnya körömgomba kialakulásával találjuk szembe magunkat.

Nagy gyakorisággal és talán még egy kicsit örülhetünk is, hogy a körömgomba kialakulása leginkább a lábkörmökön jelentkezik. Ez leginkább azzal magyarázható, hogy nehezen szellőző cipőket hordunk, de sok esetben összeszedhetjük uszodák, fürdők, zuhanyzók párás környezetéből.

A körömgomba kialakulása bárkinél előfordulhat, de bizonyos helyzetek és állapotok erősíthetik a hajlamot, itt gondolhatunk az idősebb életkorra, az alsó végtagok keringési zavaraira, de akár a cukorbetegség is kiválthatja.

Ha már azonosítottuk a problémát, és tudjuk, hogy körömgombával találtuk szembe magunkat, akkor javasolt felkeresni egy szakembert és megfelelő körömgomba kezelési módszert használni, mint a házi orvoslást alkalmazni. Három otthoni körömgomba kezelési módszert szoktak alkalmazni, az egyik a fürdősós lábáztatás, a szódabikarbónás áztatás valamint a teafa illóolaj illetve a kókuszolaj cseppeket.