fbpx

Feheréhajó Revital

A nyári hónapokban a meleg időjárás rengeteg bőrápolási kihívást jelent. Extrán fontos a megfelelő hidratálás és a napvédelem.  Ha szeretnénk, hogy arcbőrünk a nyári szezonban is egészséges legyen, fogadjuk meg ezt a néhány bőrápolási tanácsot.

Fontos, hogy legyen egy kialakult bőrápolási rutinunk, amit otthon, vagy akár utazás alatt is tartani tudunk. A bőrápolási rutinunk nyáron lehet egy kissé lazább.

A nyári meleg és páratartalom végett válasszunk például egy kíméletes, könnyed, habzó arclemosót a nehezebb krémes, vagy olajos arctisztítók helyett.

Érdemes nyárra egy könnyedebb hidratáló krémet is beszereznünk. A vastag, nehéz krém réteg a pólusok eldugulásához, gyulladáshoz és pattanások kialakulásához vezethet, különösen, ha a bőrünk alapból is zsíros.

A fényvédők használata nyáron szinte kötelező. Ne higgyük azt, hogy csak strandoláshoz, vagy akkor szükséges, ha hosszabb ideig tartózkodunk a napon. Akár csak munkába menet, vagy a közeli pékséghez átsétálva is ugyan úgy érik a káros napsugarak bőrünket.

Ne feledkezzünk meg a szabadon lévő további testrészeinkről sem: a kézfej, kar, lábfej, nyak, fülek és az ajkak számára is védelmet nyújt egy magas faktorszámú napvédő. Fontos észben tartanunk, hogy a fényvédőt érdemes néhány óránként újra felvinni az érintett területekre. Erről akár figyelmeztetőt is beállíthatunk a telefonunkba, hogy biztosan ne feledkezzünk meg róla.