fbpx

Feheréhajó Revital

Elkerülhetetlen, hogy télen kimozduljunk a lakás melegéből és a szabad ég alatt is töltsünk időt. Vagy a munkába sétálunk, vagy a gyerekekért megyünk, bevásárolunk, vagy csak sétálunk egyet a friss téli levegőn, mondjuk mikor leesett az első hó.

Ilyenkor ne felejtsük otthon a pihe-puha, téli sálunkat. A sál használata megakadályozza, hogy a hideg, száraz levegő kiszárítsa arcunkat. Tehát elő a hatalmas, vastag téli sálakkal! Nyugodtan bugyoláljuk be vele arcunkat, nyakunkat, hisz a kellemes meleg mellett ezzel is óvhatjuk arcbőrünket a kiszáradás ellen.

Az arcbőrünk védelme és ápolása mellett ajkainkról se feledkezzünk meg.  Legyen kéznél mindig egy ajakbalzsam, amivel bekenve megóvhatjuk a kiszáradástól.

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről télen se feledkezzünk meg. Bár ilyenkor kevésbé érezzük magunkat szomjasnak, mint a nyári melegben, de a bőrünknek, szervezetünknek ugyan úgy szüksége van rá. Jöhetnek a melengető gyógyteák, a citromos, gyömbéres víz, amivel még az immunrendszerünknek is adhatunk egy kis plusz segítséget, hogy még ellenállóbb legyen.

A fűtési szezon elindulásával otthonunk levegője is szárazabbá válik. Szellőztessünk legalább naponta kétszer. A köztes időben pedig használjunk párásítót, vagy tegyünk egy tál, előzetesen felforralt vizet a radiátorra, hogy pótoljuk a levegő nedvesség tartalmát, ami segít megőrizni bőrünk hidratáltságát is.