fbpx

Feheréhajó Revital

Mérjük meg derékbőségünket, az eredmény megmutatja, hogy sok-e a hasüregi zsírunk vagy éppen jó. Nőknél 80 cm, férfiaknál 90 centiméter fölötti érték már zsigeri zsír felhalmozódást jelent. Sajnos a mérleg, de még a testtömeg-indexszámítással sem tudjuk megállapítani, hogy szervezetünkben mennyi a zsigeri zsír. Sajnos a zsigeri zsírok felhalmozódása ellen nincs gyógyszer. Étkezésünk minősége segíthet csökkenteni a hasi zsírpárnákat. Kerüljük a finomított szénhidrátokat, a zsírokat, növeljük meg a rostbevitelt szervezetünkbe.

A hasi zsírtömegtől nem csak esztétikai okok miatt kell megszabadulnunk. A zsigeri zsír hormonszerű anyagokat termel. Olyan molekulák szabadulnak fel belőle, amelyek nagyon komoly betegségeket okozhatnak.

BIA-mérés (Bioelektromos Impedancia Analízis)

A BIA (Bioelektromos Impedancia Analízis), azaz testösszetétel mérésből minderre választ kaphatunk. Ez alatt a néhány perces, teljesen fájdalommentes mérés alatt pontos képet kapunk a szervezet zsírtartalmáról, izomállományáról, sejtközi és sejten kívüli folyadéktartalmáról és az alapanyagcseréről is.

A BIA -mérés során láthatjuk, hogy a szervezet zsírmennyisége egészséges határon belül van-e, hiszen bizonyos mennyiségű zsírra a szervezetnek feltétlenül szüksége van.

Ha az izom–víz-zsír arány nem megfelelő, az általában táplálkozási hibákra, helytelen életmódra, anyagcserezavarra, vagy túledzésre vezethető vissza.