fbpx

Feheréhajó Revital

Amint valaki betölti a 30. életévét, számítania kell arra, hogy az idő múlásának jelei az ő testén és arcán is megmutatkoznak. Természetesen csak kis mértékben éreztetik hatásukat az első jelek, de ahogy telnek az évek és csatlakozunk a negyvenesek táborához, egyre több apró ránc bizonyítja tapasztalataink gyarapodását. Az ötvenes években pedig már még inkább rugalmatlanabbá válik a bőr, illetve kevesebb szervezetünk kollagén-, valamint elasztin termelése, továbbá vízmegkötési képessége is csökken.

Nézzük meg most közelebbről, hogy évekre lebontva mi is zajlik a szervezetünkben, melynek külső jelei a tükörbe nézve egyre látványosabbak.

30-on felül a bőr kollagén rostok szintézise csökken, melynek következtében az egyre rugalmatlanabbá válik, és szemmel láthatóvá válnak a legelső ráncok is. Először a mimikai ráncok jelennek meg az arcbőrön, amiket arcápolási termékekkel, például krémekkel és arcmaszkokkal lehet kezelni. Ezeket együttesen konzervatív megoldásoknak nevezik, melyek hatása bár hatékony, hosszú távon mégsem képes megállítani a ráncok számának növekedését.

A szakemberek által ajánlott konzervatív megoldások egyike az arcbőr hámlasztása, melyet akár otthon, akár szakember segítségével el lehet végezni. Az otthon végezhető hámlasztás bőrradír által történhet, mely gyors és időtakarékos megoldás, de létezik nála hatékonyabb módszer is. Ez pedig a kémiai hámlasztás, mely igen látványos eredmény elérésére képes.