fbpx

Feheréhajó Revital

Az előző blogban említett otthoni, illetve szakember által végzett bőrhámlasztás mellett igen hatékony megoldás lehet a dermabrázió, más néven bőrcsiszolás, melyet általában a fiatalos arcbőr eléréséért, illetve megtartásáért alkalmaznak. Bőrcsiszolás a hám legfelső rétegére hat, ezáltal a kisebb ráncok, aknés hegek és pigment foltok, vagy májfoltok eltűntetésében lehet hatékony megoldás.

Emellett létezik egy eljárás, melynek megnevezése dermaroller és a lézeres arckezeléshez hasonló hatékonysággal bír. A szakemberek aknés bőr, hegek, kitágult pólusok és fokozott fattyútermelődés esetén szokták ajánlani, hiszen 1-2 kezelést követően igen látványos eredmény érhető el a segítségével. A dermaroller kezelés során egy apró tűkkel teli hengerrel végzik a kezelést és a kollagén szintézis fokozódására hatnak.

Az eljárás hatásfoka növelhető azáltal, ha közben mezoterápiás szerekkel, például hialuronsavat és vitaminokat tartalmazó krémekkel kezelik a bőr felületet. A kezelést követően nem kell kimaradni a munkából, csupán néhány órás kipirosodásra lehet számítani, mely másnapra el is múlik és az arcbőr ismét sminkelhet lesz. A dermaroller áldásos hatása  1-2 hónapot követően lesz igazán szembetűnő, mikor a beindult kollagén szintézis látványossá válik.