fbpx

Feheréhajó Revital

A gyógynövények használata szinte az emberiséggel egyidős. Hatásukról nem csak szakkönyvek maradtak fent, hanem tapasztalatok is, amik generációról generációra szálltak. Régen, amikor még nem volt lehetőség laboratóriumban mikroszkóp alatt megvizsgálni az egyes gyógynövények összetevőit, akkor a tapasztalati úton elért hatásokra tudtak hagyatkozni az emberek. Ma viszont minden növényről pontosan tudjuk, hogy milyen vitaminokat és hatóanyagokat tartalmaz, amiket aztán a szépségápolásban is használhatunk.

Az egyik, talán legismertebb gyógynövény a kamilla. Ez az apró, fehér szirmú kis virág rengeteg mindenre használható, a szépségápolásban is. Különlegessége, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt nagyon hatásos tud lenni. A kamillát elsősorban gyulladáscsökkentő hatása miatt kedvelik. Gyulladáscsökkentő hatása mellett segíti a bőr hámképződését, így a sebek gyógyulásában is segíthet. Ha valakinek árpa van a szemén, akkor egy langyos, enyhén meleg kamillás borogatással sokat tud segíteni magán, hiszen a gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonságainak köszönhetően segít lelohasztani a gyulladást vagy kifakasztja a gennyes gócot, és távozni tud a váladék. Ha tehát egy termék összetevői között kamillát látunk, tudjuk, hogy ilyen tulajdonságokkal bír.

A következő igen hasznos gyógynövény a teafa, és a leveleiből sajtolt teafaolaj. A teafaolaj közismert antibakteriális és gombaölő tulajdonságáról. A szépségápolásban főként a pattanásos bőr kezelésekor szokták alkalmazni, vagy az erre kifejlesztett készítményekben. Erős hatását bizonyítja, hogy nem csak a bőrünkre, hanem konyhai és fürdőszobai fertőtlenítésre is lehet használni, szódabikarbónával és ecettel együtt. A teafaolaj tehát egy igazán univerzális anyag, amivel töménysége és ereje miatt körültekintően kell bánni. Használata előtt kérjük mindenképpen valamilyen szakember véleményét!