fbpx

Feheréhajó Revital

A fiatalos és sima arcbőr eléréséhez rengeteg módszer áll a rendelkezésünkre. A különböző krémek, pakolások, radírok, tonikok és vizek, hogy csak az otthon használatosakat említsük. Ezeknek a hatékonysága azonban sokkal kisebb, mint a szépségszalonokban és esztétikai központokban, szakemberek által végzett ránctalanító kezeléseké. Hyaluronsavas ráncfeltöltés, frakcionált szén-dioxid kezelés és a tartós mélyhidratálás csak néhány a fiatalos arcbőr megtartását vagy visszaállítását célzó kezelések közül. Nem titok, hogy egyik kezelés hatása sem tart örökké. Azonban van egy keveset említett tényező, ami rendkívüli módon befolyásolja az arcbőrünk állapotát és a kezelések tartósságát. Ez pedig az alvás.

Akár már 1 nap nem alvás is látható az ember arcbőrén, de a tartósan túlhajszolt, keveset alvó emberek arcán egyre mélyülő és tartós ráncok jelenhetnek meg. A különböző arcfiatalító és ránctalanító kezelésekkel rendkívül látványos eredmények érhetők el a ráncok számát és mélységét tekintve, de a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás látványosan segíthet meghosszabbítani a kezelések hatását. A célunk pedig az, hogy a lehető legtovább élvezhessük a kezelés áldásos hatásait.

Számos kutatást végeztek az alvás fontosságát illetően, és némelyik közülük a ráncok kialakulását is összefüggésbe hozta vele, pontosabban a hiányát. Az éjszaka folyamán melatonin nevű hormon termelődik a szervezetben, ami az egyik legjobb antioxidáns. A reggelhez közeledve a test elkezdi termelni a kortizol hormont, hogy ezzel is segítse a szervezetet a hamarosan kezdődő nappali időszakban. Azonban, ha későn fekszünk le és keveset alszunk az utóbbi hormon szintje magasabb lesz, ami miatt stresszesebbek, ingerültebbek és fáradtabbak lehetünk. Továbbá a magas kortizol szint hatására felgyorsul a kollagén lebomlása a szervezetben, ami az arcbőr rugalmasságát és feszességét biztosítja. Tehát a kevés alvás a hormonrendszerünk megzavarásával tudja öregíteni a bőrünket.

Mivel tehetjük pihentetőbbé az alvásunkat? Mellőzzünk mindenféle elektromos eszközt a hálószobából, használjuk a téli fűtési időszakban párásítót, ami megvédi a bőrünket a kiszáradástól, minden este gondosan tisztítsuk meg az arcbőrt a nappal rárakódó szennyeződésektől és használjunk napszaknak megfelelő hidratáló krémet.