fbpx

Feheréhajó Revital

Ha magunk mögött hagyjuk a zord hónapokat, érdemes átvizsgálnunk azokat a termékeket, melyek fürdőszobaszekrényünkben lapulnak. A hideg és szeles idő megköveteli a zsírosabb, tartalmasabb és erősebb arckrémek alkalmazását, amik összetevőik révén felkészítik bőrünket az időjárás viszontagságaira.

Ha beköszönt a tavasz, az enyhébb idő újabb kihívásokat tartogat szervezetünk és bőrünk számára. Ilyenkor érdemes régi arckrémünket leváltani az A-vitamin származékát, azaz retinolt 1%-ban tartalmazó készítményre. A retinol áldásos hatásai közé tartozik, hogy összehúzza a pólusokat, a finom ráncokat kisimítja, illetve az aknék, vagyis pattanások finom kezelésére is alkalmas.

Az akné szakszerű ápolására egyébként tavasszal még nagyobb szükség van, mint a téli hónapokban, hiszen a hideg valamelyest visszafogja a túlzott faggyútermelődést. Az idő enyhülésével viszont a kellemes meleg kedvez az aknék képződésének, ezért az arcbőr megfelelő kezelésére is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A gyulladás jelentkezhet akár az arcunkon, akár egyéb testrészeinken, de a kezelés mindig hasonlóképpen történik. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy miképpen kell bőrünket ápolni, a gyulladt területeket kezelni, érdemes szakember segítségét igénybe venni. Sok esetben szalicilsavas kezeléseket és azt tartalmazó termékeket szoktak a figyelmünkbe ajánlani, mely a faggyútermelés csökkentéséért felelős, a pólusokat tisztítja, illetve az elhalt hámsejteket is eltávolítja.

És, ha már a tavasznál tartunk, ebben az időszakban egyébként is érdemes ellátogatni a megfelelő szakemberhez és egy általános jellegű állapotfelmérésben kérni a segítségét. Ilyen alkalmakkor megvizsgálják az arcbőr pillanatnyi állapotát, és az aktuális igényeknek, netán felmerülő problémáknak és kérdéseknek megfelelő válaszokkal, valamint kezelésekkel tudnak segíteni.