fbpx

Feheréhajó Revital

Lassan hátunk mögött hagyjuk a zord telet. Egyre többet és erősebben süt a nap, a madarak vidám csicsergése jobb kedvre derít minket és szívesebben mozdulunk ki otthonunk négy fala közül. Lehet szó egy kellemes sétáról, de ha szívesebben húzunk futócipőt vagy ülünk biciklire, gondoskodnunk kell nem csak sporteszközeink kikészítéséről, de szervezetünk felkészítéséről is. A megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitel mellett bőrünk védelmét is szem előtt kell tartanunk, hiszen ez az első szervünk, ami találkozik a külvilággal.

Az első fontos tényező, amit érdemes megemlíteni, az a fényvédelem, amire egész évben érdemes odafigyelni. Attól függetlenül, hogy milyen erős a napsugárzás, bőrünknek szüksége van a védelemre és a nap egyre erősödő sugarait élvezve ez egyre fontosabbá válik. De honnan is tudhatjuk, hogy melyik naptej és krém az, ami valóban olyan védelmet biztosít bőrünk számára, mint amire vágyunk?

A tökéletes napkrém legalább 30-as faktorú, ami a káros napsugarak 92%-át kiszűri. De ne feledkezzünk meg a krém 2-3 óránkénti pótlásáról sem, főképp erősebb napsütés esetén, ha egész nap a szabadban töltjük időnket. Az is előnyös, ha olyan naptejet használunk, ami melanint is tartalmaz, hiszen ez az összetevő nem csak bőrünket védi a leégés ellen, de a fényérzékenység kialakulásának esélyét is csökkenti. Ha pedig edzés közben sokat izzadunk, vagy utána le is fürdünk, ismét érdemes gondoskodnunk a megfelelő krém alkalmazásáról, ami ismét védőréteget képez bőrünk felületén.