fbpx

Feheréhajó Revital

A striák jelenléte semmilyen egészségügyi problémát nem okoz, és nem is számít bőrbetegségnek. A legtöbben mégis esztétikai okokból szeretnék megelőzni a kialakulásokat, ha pedig már megjelentek, eltüntetni őket.

A stirák megelőzésének legfontosabb lépése a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás és a helyes táplálkozás, ami gazdag antioxidánsokban így segít megtartani a bőr rugalmasságát. Terhesség esetén törekedni kell rá, hogy az amúgy is bekövetkező testsúlygyarapodás a minimális legyen, vagyis nem célszerű elengedni magunkat ebben az időszakban sem, mert az ilyenkor kialakult striákat eltüntetni nem, csak halványítani fogjuk tudni.

Nagyon fontos, hogy ne csak belülről gondoskodjunk bőrünk hidratáltságáról, hanem kívülről is. A különböző olajok, mint a mandulaolaj, kökényolaj, jojobaolaj vagy lenolaj hatékonyan táplálják a bőrt és nem engedik kiszáradni. Fontos azonban, kismamáknál különösen, hogy csak a legtisztább minőségű olajat használják, amik be vannak vizsgálva, és még ilyenkor is tartsunk bőrpróbát egy kisebb bőrfelületen, hogy elkerüljük a komolyabb allergiás reakciók kialakulását.

A gyors testsúlygyarapodás lehetősége esetén (pl.: kamaszkorban és testépítőknél) szintén érdemes felkészülni erre és időben elkezdeni a bőr hidratálását megfelelő krémekkel és olajokkal.

Azonban vannak, akik mindent bevetnek a striák megelőzésére, mégis kialakulnak. Nekik valószínűleg hajlamuk van a csíkok kialakulására, így náluk érdemes inkább a kezelésükre koncentrálni.