fbpx

Feheréhajó Revital

Hogy alakul ki a benőtt köröm?

Nagyon egyszerűen!

Szeretjük, főleg nyáron, lábujjainkon a körmöket szép íveltre vágni, kilakkozni, mert ugye a divatos kis szandálunkban bizony látszik remekművünk.

Aztán jön a tél, amikor „úgyse látszik” és kutyafuttában, gyorsan lenyisszantjuk a bosszantó harisnyaszaggató nem kívánatos körmöket.

Így aztán hamar szembesülünk a ténnyel: benőtt a körmünk! Most már tudjuk, hogy a benőtt köröm  a nem megfelelő körömvágás eredménye, még akkor is, ha túl rövidre vágjuk.

A nagy lábujjunkat valahogy nem tekintjük testünk fontos részének, pedig segíti a mozgást és az egyensúly fenntartását.  

De abban a pillanatban észrevesszük, a létezését amint történik vele valami. Erről a benőtt köröm természetesen minden egyes megtett lépésünkkor gondoskodik.

A benőtt köröm korai szakaszában a lábujjunk érzékennyé válik, esetleg meg is duzzadhat.

Ha nem törődünk a benőtt körömmel az idő előrehaladtával a köröm oldalán lévő bőr megvastagodik, a köröm szinte beágyazódik húsunkba. A megvastagodott körmöket nehezebb lesz vágni, kezelés nélkül nagy fájdalmakat képes okozni.

Enyhe gyulladás esetén  segítség lehet például a kamillás lábfürdő, és ha ennyivel megúsztuk a dolgot, az elkövetkezendőkben biztosan jobban odafigyelünk körmeink állapotára.

Ha a benőtt köröm krónikus problémává válik, vagy sokszor erősen begyullad, a lézeres kezelés hozhat eredményt.

A lézere kezelés lényege, hogy helyi érzéstelenítést követően a benőtt köröm széleit néhány mm-es csíkban eltávolítják, majd a körömházban elpusztítják a hajhagymához hasonló, un. matrixsejteket.

A benőtt köröm lézeres kezelése után, ugyan egy szép kötéssel, de hazamehetünk. 

A gyógyulási idő a gyulladás  mértékétől függően 7-30 nap, de nem kell otthon maradnunk, nem esünk ki a munkából.

A lézeres kezelést követően már véglegesen keskenyebb köröm fog nőni, ezért már nem kell félnünk a benőtt köröm okozta fájdalmaktól.

Vissza