fbpx

Feheréhajó Revital

Normálisnak tekinthető, ahogy az évek telnek, a túlsúlyunk is nő? Idősebb korban lassul az anyagcsere, ezért már egy negyvenéves ember sem ehet annyit, mint mondjuk egy tini. A sejtek már nem újulnak meg olyan gyorsan, megváltozik a hormonrendszer, elmarad a menstruáció, a testnek nincs szüksége annyi energiára a puszta létfenntartáshoz sem, mint korábban. Ha valaki ezzel nincs tisztában, és nem módosítja a táplálkozási szokásait, akkor bizony hízni kezd.

Mit lehet tenni, hogy ne hízzunk el idősebb korunkra, esetleg leadjunk némi pluszt?
Szó sincs arról, hogy koplalni kell. Mértékkel mindent lehet enni, csak az adagokat kell csökkenteni.

Az életmódváltás nélküli, elhízás elleni, kampányszerű fogyókúrák, diéták kerülendők, többet ártanak, mint amennyit használnak. Egy koplalós időszak után a kilók könnyen visszajönnek, hisz a szervezet éhező üzemmódba vált, és minden kalóriát hasznosít.

Arra is figyelni kell, mennyit iszunk. Ha nem kap elég folyadékot a szervezet, még jobban lassul az anyagcsere.

Nagyon fontos továbbá, hogy minden lehetőséget megragadjunk a mozgásra. Ha nem sportolunk, akkor is gyalogoljunk, lépcsőzzünk minél többet. Ha mozgásszervi problémák gátolják az edzést, akkor is sétáljunk, ha módunkban áll, ha lassan megyünk, ha csak rövid távokban gondolkodhatunk, akkor is induljunk neki, minden lépés számít.

És persze ne feledkezzünk meg a hihetetlen hatékonysággal bíró szépségápolási és kozmetikai kezelésekről se, melyek tökéletes társaink lehetnek a túlsúly elleni harcban.