fbpx

Feheréhajó Revital

Mióta világ a világ, az emberek szeretnek fiatalok és szépek, erősek és fittek lenni, hiszen ezek a tulajdonságok jelképezik az életet, bennünk rejlő életerőt. A média életünk minden részére kiterjedő hatással bír, ennek következtében az emberekben megfelelési vágy, netán kényszer is automatikusan kialakul.  És a szépségipar, valamint a szépségideál megalkotása sem mentesül a média hatása alóla. A háttérben meghúzódó egyének, a „társadalom alkotókövei”, viszont teljesen másként élik meg az élet előre haladtával bekövetkező testi változásokat, mint ahogy azt a médiában szerelő egyének közvetítik.

Számtalan szakember igyekszik segíteni azon, hogy lehetőleg mindenki számára sikerüljön a testi szépséggel kapcsolatos elvárásoknak megfelelni és ezáltal is mindenki jól érezze magát a bőrében, függetlenül attól, hogy hány éves. Megannyi lehetőség kínálkozik a testi-lelki jólét megőrzésére, a testi szépségideáloknak való megfelelésre, de a módszerek alkalmazása egyénenként változik, hiszen mindenki lehetőségeihez képest alkalmazza őket.

1. A test és lélek egyensúlya

A testi szépség nem csupán a külsőt jelenti. Az elvárásokban egyre inkább megjelenik a test és lélek egészséges egyensúlyának fontossága. Az emberek keresik az életmódot, amely testi és mentális jóllétet egyaránt biztosít a számukra. A meditáció, a jóga és a mentális egészség iránti tudatosság növekedése fontos része ennek a tendenciának.

2. Természetesség és önmegvalósítás

A túlzott smink és műtétek helyett a természetesség és az önmegvalósítás kezdi meghatározni a testi szépség ideáljait. Az emberek törekednek arra, hogy az önmaguk legjobb változatává váljanak, és elfogadják magukat olyannak, amilyenek. Ez a tendencia az egészségesebb életmód és a feltétel nélküli elfogadás irányába mutat.

3. Az egészség és a testmozgás szerepe

Az egészséges életmód elengedhetetlen az általános testi szépséghez. A testmozgás és az egészséges táplálkozás fontos részei a testi szépséggel kapcsolatos elvárásoknak. Az emberek egyre inkább tisztában vannak azzal, hogy a testüket belülről is kell gondozniuk.