fbpx

Feheréhajó Revital

A szőrtelenítés évszázadok óta a szépségápolás alapvető része, és számos módszer áll rendelkezésre  a nem kívánatos szőrszálak eltávolítására. A lézeres szőrtelenítés forradalmasította a szőrtelenítési eljárásokat és kényelmes alternatívaként végleges megoldást kínál a páciensek számára.

Mit értünk végleges eredmény alatt? A lézeres szőrtelenítésre sokkal inkább illik a tartós eredmény. A kezelés hatására a lézerrel kezelt szőrtüsző valóban nem termel többet szőrszálat, de fontos tudni, hogy újabb szőrtüszők (melyek így még nem találkoztak a lézerfénnyel) egész életünk során keletkeznek újra és újra. Ez egy tejesen természetes élettani folyamat. Ezért is emeljük ki azt, hogy egy kezeléssorozat után is szükség lehet néhány évente fenntartó kezelésre, hogy az eredmény tartós maradhasson

A lézeres szőrtelenítés előnyei:

1.         Tartós (végleges) eredmények: . A kezelt szőrtüszőkben kicsapódik a fehérje és azok képtelenek új szőrszálakat termelni.

2.         Gyors és hatékony: A lézeres szőrtelenítés gyorsabb és hatékonyabb, mint sok más szőrtelenítési módszer. Nagy területek, például a lábak vagy a hát kezelése viszonylag rövid idő alattelvégezhető.

3.         Kényelmes megoldás, kevesebb fájdalom: A lézeres szőrtelenítés nem jár kifejezett fájdalommal, enyhe diszkomfort érzettel kell számolni a kezelés során, mely a kezeléssorozat előrehaladtával fokozatosan enyhül, köszönhetően a kikopó (eltűnő) szőrszálaknak.  

4.         Hosszú távú megtakarítás: Bár a lézeres szőrtelenítés kezdeti költségei magasabbnak tűnnek, hosszú távon megtakarítást eredményez. A kezeléssorozat végeztével csak néhány évente van szükség 1-1 alkalom fenntartó kezelésre, hogy a tartós eredmény élvezhessük.6.    Személyre szabott kezelés: A lézeres  szőrtelenítés kezelés személyre szabható, vendégeink egyedi igényei és  bőrtípusa szerint..

A lézeres szőrtelenítés lépései:

1.         Konzultáció: A végleges szőrtelenítés megkezdése előtt a páciensünk találkozik szakasszisztensünkkel, aki megállapítja a bőr és szőr típusát, egyeztetik a kezelendő területeket. Megtörténik az első próba lövés, hogy kiderüljön van e esetleg bármilyen olyan bőrreakció, ami meghiúsítja a teljes kezelés elvégzését.

2.         Bőr előkészítése: A lézeres szőrtelenítés előtt 2-3 nappal a kezelt területet le kell borotválni. A kezeléshez szükséges, hogy a szőrszál körülbelül 1,5 mm-es legyen. Erre azért van szükség, hogy a lézerfény közvetlenül elérje a szőrszálat, ami csak akkor lehetséges, ha az a bőrfelszínnel kapcsolatban van.  

3.         Végleges szőrtelenítés elvégzése: A lézeres szőrtelenítő gépet a kezelendő területre irányítjuk, hogy a lézersugarak eljussanak a szőrtüszőkig. A szőrszál festékanyaga, a melanin elnyeli a fényt, hővé alakul, és megtörténik a szőrtüsző kicsapódása. .

4.         Kezeléssorozat: : A tartós, végleges szőrtelenítéshez területenként  több kezelésre van szükség, mivel a szőrszálak különböző növekedési fázisokban vannak. Lézeres szőrtelenítés során csak és kizárólag a növekedési fázisban lévő szőrszálakat tudjuk kezelni, ezeket „látja” a lézerfény. A kezelések közötti időközök a területtől és az egyéni szőrnövekedéstől is függnek.