fbpx

Feheréhajó Revital

Mire is számíthatunk egy retinollal történő bőrkezelést követően?

Előző blogunkban már említettük, hogy a kezelés után, néhány napon keresztül nem a várt, negatív hatások fognak jelentkezni. A retinol kezdetben bőrpírt, viszketést, égetést, hámlást, illetve szárazságot okozhat a kezelt felületen. Mindez teljesen természetes, nincs mitől tartani. De éppen a megfelelő tájékoztatásnyújtás, illetve felhasznált retinol mennyiségének és bejutási formájának meghatározása érdekében van szükség a szakember segítségére.

A retinol által tapasztalható kellemetlenségek a bőr erősödésével egy időben, szépen elmúlnak és a múlt homályába vesznek. Az úgy nevezett tolerancia fázis beálltával egyre észrevehetőbbé válnak a retinol jótékony hatásai, amik hosszú ideig lesznek élvezhetőek.

Érdekes, de sokan nem tudják, hogy miben rejlik a retinol csodája? Vagyis, hogyan képes felgyorsítani a bőrsejtek osztódását, miáltal a hámréteg gyorsabban cserélődik, könnyebben fiatalodik? Milyen képességgel rendelkezik ez a vitamin ahhoz, hogy bőrünket feszesebbé varázsolja és a pigment termelő sejtekre is aktivizálóan hat?

A retinol „varázs képessége” pedig az, hogy képes kommunikálni a sejtekkel. Tehát képes arra, hogy megmondja a sejteknek, miképpen viselkedjenek és nézzenek ki. Ezáltal a lelassult sejteket aktivizálni és serkenteni tudja, illetve arra készteti őket, hogy úgy viselkedjenek, mint egy fiatal és egészséges sejt. A retinol eme képessége csodás és hihetetlen hasznos.