fbpx

Feheréhajó Revital

Testi szépséggel kapcsolatos elvárások a média közvetítése által

A testi szépségideálok és elvárások mindig is változtak az évszázadok során, és 2023-ban sem vagyunk kivételek. A különböző kultúrák, divatirányzatok és médiumok hatása alatt az emberek folyamatosan új szépségideálokat alakítanak ki. A digitális korban, ahol a közösségi média és az online média erőteljes szereplővé vált, a testi szépséggel kapcsolatos elvárások egyre összetettebbek és változatosabbak. Lássuk, milyen tendenciák és elvárások határozzák meg a testi szépséget 2023-ban.

1. Az Online média hatása

Az online média és a közösségi média erős hatással van a testi szépségideálokra. Az Instagram, TikTok és más platformokon az influencerek és hírességek megmutatják a testi szépség sokféle megnyilvánulását. Ugyanakkor ez a média is felelős lehet az önértékelési problémákért és a testkép zavarokért. A képesített szakértők és pszichológusok is egyre többet dolgoznak azon, hogy segítsenek az embereknek megérteni a valóság és a digitális világ közötti különbségeket.

2. Az elfogadás és a diversitás

Az egyik legfontosabb változás a testi szépséggel kapcsolatos elvárásokban az elfogadás és a diversitás, vagyis sokféleség, erősödése. Míg korábban a szépségideál sokszor szűk keretek között mozgott, 2023-ban egyre nagyobb hangsúlyt kap a különböző testalkatok, bőrszínek, és etnikumok elfogadása és ünneplése. Az emberek egyre inkább értékelik az egyedi és sokszínű szépséget.

3. Környezetvédelem és fenntarthatóság

A testi szépségideálokhoz kapcsolódó elvárásokban növekszik a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontossága is. Az emberek környezetbarát és organikus szépségtermékeket preferálnak, és az egészséges életmód részeként egyre több ember választ vegetáriánus vagy vegán étrendet.