fbpx

Feheréhajó Revital

Bőrünk elsősorban védelmi feladatok ellátására szolgál, mint például a környezeti ártalmak és napsugárzás kivédése vagy a hő leadása. Éppen ezért fontos, hogy bőrünk sérülékenységét megfelelő bőrápolással csökkentsük.

A leggyakrabban előforduló bőrgyógyászati probléma az ekcéma, a szemölcs, a pikkelysömör és az anyajegyekkel kapcsolatban felmerülő kérdések.

A bőrünk felületén kialakult kinövések, kitüremkedések lehetnek jó, vagy akár rosszindulatúak is. Az eltávolítandó növedékeknek két csoportját határozhatjuk meg. Az első csoport az, melyeket muszáj eltávolítani, ezek a daganatok és bőrünk sérülékeny elváltozásai. A második csoportot az esztétikai okokból eltávolítandó elváltozások alkotják, melyek leválasztásáról a páciens dönt.

Az olyan rendellenességeket, mint a begyulladt, illetve gyulladásra hajlamos szőrtüszőket, faggyúcisztákat -bár csak életminőség befolyásoló hatásuk van-, szintén érdemes sebészeti úton kimetszeni bőrünkből.

Ha egy elváltozásnál felmerül a rosszindulatúság lehetősége, azt minden esetben sebészeti úton kell eltávolítani, és a mintát további szövettani vizsgálatra kell küldeni.
A jóindulatú elváltozásokat égetéssel, vagy lézerrel, illetve az időskori szemölcsöket felületi megoldással is elegendő megszüntetni.

Fontos, hogy az olyan elváltozásokat, melyek fertőzőek lehetnek, például a szemölcsök, minden esetben szakemberrel távolíttassuk el, mert a házi praktikák sok esetben nem elegendőek és nem csak magunkra, de másokra is veszélyt jelenthetnek.