fbpx

Feheréhajó Revital

– Melazma: A melanin intenzív, a bőrfelületen egyenetlenül történő eloszlása következtében kialakult súlyosabb típusú hiperpigmentáció. Ha a szeplővel hasonlítjuk össze, ez a változat nagyobb foltokat eredményez, nagyobb felületen és általában nem szép. Nők esetében gyakran alakul ki, hormonális problémák következtében. A napfény erősíti a láthatóságát, ugyan úgy, mint a szeplő esetében.

 – Hiperpigmentáció kialakulása gyulladás következtében: Az olyan bőrproblémák, mint a pattanások, aknék, vagy bőrsérülések, gyógyulás után sokszor hagynak vissza pigmentfoltot, ahogy a hegek is, így a bőrünk foltos lesz, heges hatást kelt.

 Hogy van e megoldás a felsorolt hiperpigmentációs problémák kezelésére? Van!

 A hámlasztás, orvosi esztétikai kezelések, melanintermelést beállító hatóanyagok helyreállíthatják a melanociták működését így segítve a melanin megfelelő eloszlását a bőrfelületen, segítve a bőr természetes védelmének helyreállítását.  Érdemes tisztában lenni azzal, hogy azok a kezelések, melyek hőtermeléssel járnak, fokozhatják a melanociták aktivitását. Mielőtt ilyen kezelésbe kezdenénk, például a lézeres terápiába, lényeges, hogy helyreállítsuk a melanociták működését, hiszen e nélkül, a helytelen pigmentáció fokozódhat ahelyett, hogy rendbe jönne.