fbpx

Feheréhajó Revital

Abban az esetben, ha a bőr színe nem egyenletes, akkor hiperpigmentációról beszélünk. Ennek számtalan megjelenési formája létezik. Az egyik ilyen például a szeplő, de van, hogy a foltok viselője nem tudja szexepilként felfogni bőre jellemzőjét, tehát inkább zavarja és megszabadulna a foltoktól, mintsem hogy szeresse őket. Ez sokszor idősebb korban fordul elő, amikor már májfoltok kezdenek megjelenni akár a kézfejeken, akár az arcon és a dekoltázson.

A leggyakrabban előforduló testrészeken kívül egyébként más bőrfelületen is láthatóvá válhatnak ezek a kisebb- nagyobb foltok, de megjelenésük helyénél sokat számít az is, hogy mely testrészeket érte az évek folyamán sok nap. Éppen ez az oka annak, hogy a többség az arcán, dekoltázsán és kezén veszi észre a zavaró foltokat. Persze a férfiak még csak, csak szerencsés helyzetben vannak, hiszen a direkt megnövesztett borosta vagy szakáll tökéletes takarófunkcióval bír. De a hölgyek nincsenek ilyen szerencsés helyzetben…

No, de mi áll a hiperpigmentáció kialakulásának hátterében?A hiperpigmentáció okozói valójában a melanocita sejtek, melyek feladata a melanin termelése. Maga a melanin felelős a bőrszín kialakításáért, illetve védelmet nyújt az ultraviola sugárzással szemben. A foltok pedig akkor alakulnak ki a bőrön, ha valami hatására túltermelődik a melanin, vagy ha nem tud a pigment egyenletesen eloszlani.