fbpx

Feheréhajó Revital

A fasciák az egész testben jelen levő kötőszövetek, amik többek között a test rugalmasságában és dinamikus mozgásának biztosításában segítenek. Akkor tudják végezni a feladatukat, ha megfelelő mennyiségű víz van a szervezetben és kocsonyás állaguk megmarad. Ilyenkor biztosítva van az izmok helyes működése és helyesen terhelődnek az izmok és az egész vázrendszer.

Ha nem áll rendelkezésre elég víz, akkor a fascialemezek összetapadnak és megakadályozzák, vagy nehézkessé teszik a szomszédos szövetek egymáson való elmozdulását. Ilyenkor a mozgás is nehézkessé válik, mert a mozgással járó erőkifejtésen túl, még az összetapadt fasciák is visszahúzó erőként hatnak. A kellemetlen nehézkességen kívül pedig hosszú távú gondokat is okozhat ez az állapot. Az összetapadások miatt a test kompenzálni fog, amitől megváltozik a test egyensúlyi helyzete, ami pedig további helytelen testtartáshoz és fájdalmakhoz vezethet.

Ahhoz, hogy a kollagén rostok meg tudják kötni a vizet, hyaluronsavra van szükség, ami egyfajta proteoglikán (cukormolekula). A test a hyaluronsavat magától termeli, viszont idővel csökken a termelés, így nem árt rendszeresen pótolni. A szépségápolásban ismert és egyre népszerűbb kezelés a hyaluronsavas feltöltés, ami segít a bőr rugalmasságának és simaságának visszaállításában. Hatékonyságának hála nálunk is igényelhető hyaluronsavas feltöltés, mely azonnal kifejti jótékony hatásait.

A fasciahálózatunk, így testünkegészséges működéséért rengeteget tehetünk, de ahogy az előbbiekből kiderült, kezdjük először a vízháztartás helyreállításával, mert az mindennek az alapja.