fbpx

Feheréhajó Revital

A szépészeti, külső beavatkozásokon túl fontos figyelembe vennünk, hogy belülről milyen állapotban vagyunk. Ha lelkileg, egészségileg nem vagyunk rendben, az bizony hamar látszódik külsőleg is rajtunk. Belső vívódásaink, a stressz, a kialvatlanság, a helytelen, rendszertelen étkezés, a kevés folyadék bevitel, vagy a mozgás hiánya mind hatással van bőrünk kinézetére is. És mindezek mellé még hozzá adódnak a külső környezet káros hatásai is, mint például az erős uv sugárzás, vagy a szennyezett levegő, amely könnyen eltömíti pólusainkat.

Bőrünk erős és ellenálló pajzsként igyekszik helyt állni, de nagyon jó néven veszi és meghálálja, ha nem hátráltatjuk, vagy nehezítjük és növeljük a feladatait és terheit, hanem igyekszünk levenni néhány súlyt bőrünk „válláról”.

Régóta tudható, de nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy a szép és sima bőr egyik titka, ha megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztunk. Lehetőleg sima vízzel biztosítsuk bőrünk sejtjei számára a szükséges folyadék mennyiséget. Megfigyelhető és szabad szemmel is látható, hogy aki elegendő folyadékot iszik, annak bőre teltebb, simább, ránctalanabb.

Figyeljünk oda jobban arra, hogy mit eszünk! Ha bélrendszerünk és emésztésünk nincsen rendben, akkor az hamar meglátszódik arcunkon, megváltozik bőrünk is. Van, például aki a túlzott cukor beviteltől kipattogzik, vagy a nehéz, zsíros és fűszeres ételektől mitesszeres, pattanásos lesz a bőre. Tehát, ha étkezésünk tápanyagokban gazdag, idény zöldségeket és gyümölcsöket eszünk édesség és felesleges szénhidrátok helyett, akkor jó eséllyel ezekkel a bőrhibákkal sem kell majd bajlódnunk. Bőrünk egészsége és szépsége tehát függ étkezési szokásainktól is.