fbpx

Feheréhajó Revital

[NYÍLT NAP: 2022.05.20-án] Testösszetétel mérés + táplálkozási tanácsadás

BIA-mérés – Diétaterápia

A táplálkozási szokások megváltoztatása lehetővé teszi, hogy elérjük a régen áhított célt: a megálmodott, egészséges testsúlyt tartani tudjuk. Az egészséges táplálkozás változatos és ízletes. Nem szükséges bizonyos táplálkozási örömökről alapvetően lemondani, sokkal fontosabb megtanulni az ellenőrzött tudatos evést, melynek keretében ezen élvezeteknek helye van és az éhséget is kizárja.

Tudja Ön, hogy teste hány százaléka zsír? Vagy, hogy milyen a szervezete anyagcseréje?A BIA (Bioelektromos Impedancia Analízis), azaz testösszetétel mérésünkből minderre választ kaphat. Ezalatt a néhány perces, teljesen fájdalommentes mérés alatt pontos képet kapunk a szervezet zsírtartalmáról, izomállományáról, sejtközi és sejten kívüli folyadéktartalmáról és az alapanyagcseréről is.

Szakorvosaink a konzultáció során kapott információk, illetve az BIA-analízis eredményei alapján személyre szabott kezelést, diétát vagy életmód váltást ajánlanak Önnek. Ha diétába kezdene, érdemes bizonyos időközönként BIA-mérést végezni, mivel az igazi eredmény itt, és nem a mérlegen látszik!

Az Insumed személyre szabott diétaterápia lényege, hogy a zsírégetés mellett megmaradjon az izomzatunk. Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor csak zsírból és vízből fogy. Ezt egy személyre szabott kezelési tervvel, diétaterápiával tudjuk biztosítani.

A közhiedelemmel ellentétben a test zsírmennyiségét nem lehet pontosan megmérni zsírmérleggel. A zsírmérleg adatai közelítenek ugyan a valósághoz, de ezek az eredmények nem adnak pontos képet szervezetünk összetételéről. A BIA -mérés során láthatjuk, hogy a szervezet zsírmennyisége egészséges határon belül van-e, hiszen bizonyos mennyiségű zsírra a szervezetnek feltétlenül szüksége van.

Szervezetünk összetételében a zsír mennyiségén kívül azonban legalább annyira fontos, az izomzat és a vízmennyiség is. A mérés megmutatja, hogy a sejten belüli és sejten kívüli vízmennyiség nem tér-e el a normálistól, a szervezetének hidratáltsága optimális-e. Az eredményekből pontosan látható, hogy megfelelő-e az Ön izomállománya. Ha az izom–víz-zsír arány nem megfelelő, az általában táplálkozási hibákra, helytelen életmódra, anyagcserezavarra, vagy túledzésre vezethető vissza.

Az INSUMED fogyókúra sikerének egyik alapja a rendszeres BIA-mérés és az azt követő táplálkozási tanácsadás. Ezért ez más, mint a többi fogyókúra, sőt nem is fogyókúráról beszélünk, hanem diétaterápiáról.

Az első alkalommal, szakorvosainknál végzett állapotfelmérés után folyamatosan követhetjük a további kontrollok során, mi és hogyan változik a szervezetben. A BIA-mérést körülbelül kéthetente kell elvégezni, azért, hogy a szervezet összetételének változásairól mindig aktuális képet kapjunk és a táplálkozási, életmódbeli hibákat időben ki tudjuk javítani. A célunk: az izomzat megtartása melletti zsírfogyás elérése. Ha ugyanis zsírból történik a fogyás, akkor nem lesz jojó-effektus, tehát hosszú távon is meg tudjuk tartani az elért eredményeket.

A BIA-mérés megmutatja, hogy mennyi a szervezet

  • zsírtartalma,
  • zsírmentes állománya,
  • izomállománya,
  • sejt közötti állománya,
  • a szervezet teljes folyadéktartalma,
  • a sejten belüli folyadéktartalma,
  • a sejten kívüli folyadéktartalma,
  • a szervezet alapanyagcseréje.

Ha érdekli Önt, hogy testének mekkora része zsír, izom és víz, akkor kérjük, jelentkezzen egy INSUMED orvosnál BIA-mérésre.

Testösszetétel mérésre Szépség és Egészség napjainkon ingyenesen lehetőség van!

Időpontoglalás

Kérjen időpontot kezelésre