fbpx

Feheréhajó Revital

Ránckezelés botulinum toxinnal

Arcfiatalító izombénító kezelés

Az arcfiatalítás és ráncok eltüntetése során az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban alkalmazott kezelés a botox, amely az arc mimikai ráncainak kialakulásáért felelős izmok átmeneti bénításán alapul. A botox egy neurotoxin, amely blokkolja az izomösszehúzódásokat okozó ingerületeket, és megakadályozza az arci izmok mozgását, így csökkentve vagy megszüntetve a ráncokat.

A kezelés alapelve
A botox kezelés általában apró injekciók alkalmazásával történik az arc kiválasztott területein, ahol az izom aktivitása fokozódik az öregedés és a mimikai mozgások miatt. Az izmok nem károsodnak, csak átmenetileg ellazulnak.

Mennyi ideig tart a botox kezelés hatása, és lehet-e ismételni?
Az injekció beadása után a botox hatása általában néhány napon belül észrevehető, és akár hat hónapig is tart, majd ismételhető, azonban évente 3 alkalomnál gyakrabban nem javasolt a használata.

A kezelés előnyei
A botox kezelés számos előnnyel rendelkezik. A kezelés minimális fájdalommal és kényelmetlenséggel jár, és az eredmények természetesnek tűnnek. A botox hatékonyan csökkenti vagy megszünteti az arcon lévő ráncokat, ami hosszú távú eredményeket eredményez. Az ismételt alkalmazás sem növeli a mellékhatások kockázatát, és a botox kezelésnek nincs hosszú távú káros hatása.

Milyen mellékhatásokkal járhat a kezelés?
Csakúgy, mint más injekció esetében, égő/szúró érzés, fájdalomérzet, duzzadás vagy vérzés lehetséges. Esetenként fejfájás, a szemhéj leereszkedése, arcfájás, helyi izomgyengeség is előfordulhat.
A kezelést követő első 12 órában az arcot érő irritáló tényezőket, pl.: alkohol fogyasztása, erős arcmimika vagy grimasz, alapozó és make-up mellőzése javasolt. A kezelést követő két hét során javasoljuk kerülni az erős napfényt, UV sugárzást, hideget vagy fagyot, ill. szaunázást.

Összességében a botox az egyik legnépszerűbb és hatékony arcfiatalító kezelés, amely az izmok bénításán alapul. A botox kezelés általában minimális kényelmetlenséggel jár, és hosszú távú hatást eredményez. Azonban a kezelésnek vannak korlátai, és csak akkor szabad alkalmazni, ha nincsenek egészségügyi problémák, amelyek akadályozzák a kezelést.

Mivel növelheti a kezelés hatékonyságát?
Más esztétikai bőrgyógyászati kezelésekkel együtt használható, bővebb információért kérje ki szakorvosa véleményét.

Izzadás kezelése botulinum-toxinnal
A botox kezelés biztonsággal alkalmazott életminőség javító kezelés is. A hatása azon alapul, hogy a verejtékmirigy összehúzódásáért felelős idegvégződéseknél megakadályozza az információátvitelt, így azok nem húzódnak össze, tehát csak párologtat az ember és nem ömlik ki az izzadság belőle.

Ellenjavallatok
Nyelési vagy légzési nehézségben szenvedő páciensek esetében a kezelés nem javallott.
Akut, gyulladásos és lázas megbetegedések, bőrfertőzések, egyes belgyógyászati kórképek, autoimmun betegségek, terhesség és szoptatás esetén a kezelés nem alkalmazható.

Időpontoglalás

Kérjen időpontot kezelésre