fbpx

Feheréhajó Revital

Ránckezelés botulinum toxinnal

Arcfiatalító izombénító kezelés

A botox® (Dysport, VISTABEL) injekció az egyik legnépszerűbb ránctalanító kezelés napjainkban. Hatóanyaga a Clostridium botulinum baktérium által termelt Botulinum endotoxin hígított, orvosi felhasználásra alkalmas oldata. Hatásának lényege, hogy az arc mimikai ráncainak kialakulásáért felelős izmokat átmenetileg blokkolja azáltal, hogy meggátolja a perifériás ideg-izom közötti ingerület átvitelét. Az izmok nem károsodnak, csak átmenetileg ellazulnak.

Kiknek ajánljuk?
Minden páciensnek, aki hatékonyan szeretné arcán megjelent mimikai eredetű ráncait kezelni.

Milyen cél elérésében segít a kezelés?

  • homlokránc esetén
  • szemöldökök közötti “haragos” ráncnál
  • szarkalábak kezelésében
  • ajakszéli apró ráncoknál

Kezelés alapelve
A Clostridium Botulinum nevű baktérium által termelt fehérje csökkenti vagy átmenetileg gátolja a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését, ezáltal az izmok felett lévő bőr nyugalmi helyzetben kisimul. A készítményt injekciós beadással juttatjuk be a megfelelő helyekre. Az izmok nem károsodnak, csak átmenetileg ellazulnak, ennek mértéke és ideje némileg függ a beadott mennyiségtől, a beadás helyétől, a bőr állapotától és életmódi tényezőktől.

Hány alkalommal javasolt a kezelés a tartós eredményhez?
Az injekció hatása 3-6 hónapig tart, majd ismételhető, azonban évente 3 alkalomnál gyakrabban nem javasolt a használata.

Milyen mellékhatásokkal járhat a kezelés?
Csakúgy, mint más injekció esetében, égő/szúró érzés, fájdalomérzet, duzzadás vagy vérzés lehetséges. Esetenként fejfájás, a szemhéj leereszkedése, arcfájás, helyi izomgyengeség is előfordulhat.

A kezelést követő első 12 órában az arcot érő irritáló tényezőket, pl.: alkohol fogyasztása, erős arcmimika vagy grimasz, alapozó és make-up mellőzése javasolt. A kezelést követő két hét során javasoljuk kerülni az erős napfényt, UV sugárzást, hideget vagy fagyot, ill. szaunázást.

Mivel növelheti a kezelés hatékonyságát?
Más esztétikai bőrgyógyászati kezelésekkel együtt használható, bővebb információért kérje ki szakorvosa véleményét.

Izzadás kezelése botulinum-toxinnal
A botox kezelés biztonsággal alkalmazott életminőség javító kezelés is. A hatása azon alapul, hogy a verejtékmirigy összehúzódásáért felelős idegvégződéseknél megakadályozza az információátvitelt, így azok nem húzódnak össze, tehát csak párologtat az ember és nem ömlik ki az izzadság belőle.

Ellenjavallatok
Nyelési vagy légzési nehézségben szenvedő páciensek esetében a kezelés nem javallott.
Akut, gyulladásos és lázas megbetegedések, bőrfertőzések, egyes belgyógyászati kórképek, autoimmun betegségek, terhesség és szoptatás esetén a kezelés nem alkalmazható.

Időpontoglalás

Kérjen időpontot kezelésre