fbpx

Feheréhajó Revital

Körömbetegségek

Benőtt köröm

A benőtt köröm többnyire a nagylábujjon fordul elő, kialakulásának oka lehet alkati, helytelen körömvágás (a széleken lekerekített köröm), túl szűk cipő viselése illetve nem megfelelő lábhigiéne. A gyulladás miatt az érintett lábujj duzzadt, fájdalmas, akár szövettöbblet is kialakulhat. Erősen gyulladt köröm esetén a műtéti megoldás hozhat eredményt, ami lehet hagyományos sebészi, illetve lézeres eltávolítás. Általában az operálandó ujj mindkét körömszéli kimetszését érdemes egyszerre elvégezni. A műtét a fájdalmat azonnal megszünteti, néhány nap pihenés után vissza lehet térni a munkába.

Hagyományos műtét:

Hagyományos műtétkor – előzetes érzéstelenítés és vértelenítés után – a köröm széli részeinek kivágásával a túlburjánzott, gyulladt sarjszövet, a körömágy valamint az ún. mátrix együtt kerül eltávolításra, szükség esetén kémiai úton roncsoljuk az érintett körömágy részt, hogy a későbbiekben se újuljon ki a probléma.

Lézeres műtét:

Helyi érzéstelenítés mellett a lézer segítségével a benőtt körömszélt egy keskeny csíkban leválasztjuk és eltávolítjuk a köröm többi részétől. A körömágyban lévő mátrixsejtek lézeres elpusztításával a köröm már keskenyebb formában fog nőni, nem tud benőni az oldalsó körömbarázdába így nem okoz majd sérülést a továbbiakban.

Körömgomba

A körömgomba nagyon gyakran előforduló fertőzés, melynek kialakulásában az egyéni hajlam mellett számos külső tényező is szerepet játszik, pl. a nedves meleg környezet, nem szellőző, zárt lábbeli viselése, lábizzadás, cukorbetegség vagy hámsérülések. Gomba okozta körömfertőzéskor a körömlemez sárgásan elszíneződik, a köröm megvastagszik és töredezetté válik. A terápia lehet helyileg alkalmazott vagy szájon át szedhető gyógyszeres vagy lézeres körömgomba kezelés. Teljes gyógyulás a beteg körömrész lenövése után várható, ezért hosszabb kezelési idővel kell számolnunk.

Időpontoglalás

Kérjen időpontot kezelésre